Dans på SundstaDansbandskvällar på Sundsta Säteri 2023


8/9 Danskväll
med Martinez


Välkomna till en härlig danskväll på Sundsta!

Lättare middag med välkomstbubbel, kaffe & dans 450 kr/pers

Middag serveras från 18:00, dans 20:00-00:00

För frågor och bordsbokning ring på 0175-91054

Bordsbokning för alla ätande gäster,

Vi provar en ny idé med dans i hela restaurangen, för större dansgolv!

Bokning eller Drop-in för dansande gäster

Endast 250 kr/pers

8 september Martinez

28-30 september Dansresa till Spanien med Martinez

Prata med Ola eller Therese för mer info!Dansbandsdagar i Torrevieja

Häng med oss till Spanien och upplev 3 fantastiska dagar i Torrevieja på 24 Moby Dick Marin Torrevieja 28-30 september!
25 Euro för alla 3 kvällarna!!

Har du frågor så kontakta & besök
www.tmevent.se

Afternoon tea

Historik

I början av 1800 talet var det vanligt i England och resten av Europa med två måltider om dagen - frukost och middag runt kl. 8 på kvällen. Grevinnan av Bedford i England tyckte att det var allt för lång tid mellan måltiderna. Sommaren 1840 hade hon och familjen lämnat huset i London för att njuta av livet på landet på sitt gods - Woburn Abbey. Grevinnan blev båda hungrig och uttråkad på eftermiddag och löste det genom att beställa in te och smörgåsar till sin privata del av godset.

Inom kort började hon bjuda in sina väninnor till ”tea and a walk in the fields” kl. 4 på eftermiddag.

Det blev så populärt att hon fortsatt med sina tebjudningar när hon återvänder till London på hösten. Snart började många i överklassen ta över seden. ”Afternoon tea” hade blivit ett koncept.

Naturligtvis ville engelsmännen fortsätta med denna populära sedvana när de reste och afternoon tea började erbjudas på hotell och så småningom speciella ”tea rooms”. Traditionen lever fortfarande och det finns ett stort utbud av ”Afternoon Tea” ställen runt om i Storbritannien.

Te med dans?

Vid slutet av 1800 talet i England hade pardans etablerat sig som dansform.

Man dansade den första moderna pardans - vals. Bl. annat hade man ”garden parties” där man kunde dansa. Det blev en naturlig utveckling att kombinera en ”garden party” med ”afternoon tea”. Resultatet blev afternoon tea dance.

Det var efter första världskriget att pardans tog fart. Det dansades överallt och nya danser kom till – foxtrot, charleston, lindy hop, tango, m fl. Ställen som hotellen och danshallarna hoppade på trenden med afternoon tea dance.

Varför ska man begränsa sig till dans enbart på kvällen?

Det var populärt med pardans fram till början av 60-talet. Idag finns det några få ställen i Storbritannien som ordnar afternoon tea dance och enbart vid vissa tillfällen. Men vi som har varit med tycker att det är fantastiskt och vill föra över det till Sverige.

Tedans på Sundsta

Vi vill återuppväcka denna tradition. Det gör vi med att kombinera en del av den engelska scones, lemoncurd t ex. med en del av den svenska –

småkakor & att det går bra med kaffe istället för te!

Vi vill också blanda en del av det gamla (lite mer uppklätt) med en del av det nya (modern musik och inte enbart ”evergreens”).

Vi vill erbjuda våra gäster på ett trevligt socialt umgänge, god mat och dryck, bakgrundsmusik och möjligheter till dans.

Varmt välkomna önskar En liten smula på landet

Garry & Lillian, Ola & Therese


Öppettider

 
 
Ring gärna för bordsbokning & information! 0175-91054