Aktiviteter

Vill ni göra något extra på er konferens?
Vi vill att ert möte hos oss ska vara en konferens att minnas.

För frågor & bokning kontakta oss,
du kan även scrolla neråt för att se vårt utbud

Sundstav. 115, Norrtälje
0175-910 54
sundstasateri.gastrogate.com
restaurang@sundsta.se

Gör din egen marsipangris

Ta en paus på konferensen, samlas kring en glögg och jobba med marsipan för att göra sin egen marsipangris till jul. ca 30 min arbete och . lättsamt med småprat och mysfaktor de lux. Varför inte anordna en tävling om vem som gör snyggast, roligast och konstigaste grisen?

För offert maila restaurang@sundsta.se

Yoga & qigong

Vill ni pröva något nytt på eran kick off eller konferens?

Hos mig kan ni välja mellan:

Stående & sittande Yoga/ Qigong, avslutas med avslappande meditation. 1 timme

Yoga & Qigong avslutandes med meditation, ha med egen matta. 1 timme

Under denna timme får ni lära er grunderna och enkla yoga-& qigong övningar för att hjälpa kroppen att släppa på muskelspänningar, samtidigt som musklerna får dras ut och får igång blodflödet igen.

Dessa övningar kan du senare använda i vardagen när du börjar känna dig stel eller stressad.

Vi avslutar med en guidad meditation som hjälper alla tankar, som flyger omkring i huvudet, att lugna ner sig. Meditation hjälper även till att stabilisera blodtryck och få ner stressnivåerna. Du hjälper även huvudet/hjärnan att sortera upp tankar, komma på bättre lösningar på problem som kan dyka upp under dagen. Plus att du hittar tillbaka till dig själv och ditt egna lugn.

1 timme, 2800:- inkl. moms

Föredrag för en friskare arbetsplats och trevligare vardag.

Tips för att hjälpa och stärka kroppen med små medel i form av stretchövningar, skrivövningar och meditation.

Hälsa, vad är hälsa och varför ska företag och arbetsgivare satsa detta på sina anställda.

Lyssna på din magkänsla. Övningar och meditationer som hjälper dig att lyssna inåt och höra svaren.

1 timme, 2800:- inkl. moms.

Har du några frågor är du välkommen att kontakta mig Emma Andersson på

Mobil: 0709-622046

Mail: ea_touch@hotmail.com

Afternoon tea med dans

Tedans på Sundsta

Vi vill återuppväcka denna tradition. Det gör vi med att kombinera en del av den engelska scones, lemoncurd t ex. med en del av den svenska småkakor & att det går bra med kaffe istället för te! Vi vill också blanda en del av det gamla (lite mer uppklätt) med en del av det nya (modern musik och inte enbart ”evergreens”) Vi vill erbjuda våra gäster på ett trevligt socialt umgänge, god mat och dryck, bakgrundsmusik och möjligheter till dans.

Historik

I början av 1800 talet var det vanligt i England och resten av Europa med två måltider om dagen - frukost och middag runt kl. 8 på kvällen. Grevinnan av Bedford i England tyckte att det var allt för lång tid mellan måltiderna. Sommaren 1840 hade hon och familjen lämnat huset i London för att njuta av livet på landet på sitt gods - Woburn Abbey. Grevinnan blev båda hungrig och uttråkad på eftermiddag och löste det genom att beställa in te och smörgåsar till sin privata del av godset. Inom kort började hon bjuda in sina väninnor till ”tea and a walk in the fields” kl. 4 på eftermiddag. Det blev så populärt att hon fortsatt med sina tebjudningar när hon återvänder till London på hösten. Snart började många i överklassen ta över seden. ”Afternoon tea” hade blivit ett koncept.

Naturligtvis ville engelsmännen fortsätta med denna populära sedvana när de reste och afternoon tea började erbjudas på hotell och så småningom speciella ”tea rooms”. Traditionen lever fortfarande och det finns ett stort utbud av ”Afternoon Tea” ställen runt om i Storbritannien.

Te med dans?

Vid slutet av 1800 talet i England hade pardans etablerat sig som dansform. Man dansade den första moderna pardans - vals. Bl. annat hade man ”garden parties” där man kunde dansa. Det blev en naturlig utveckling att kombinera en ”garden party” med ”afternoon tea”. Resultatet blev afternoon tea dance.

Det var efter första världskriget att pardans tog fart. Det dansades överallt och nya danser kom till – foxtrot, charleston, lindy hop, tango, m fl. Ställen som hotellen och danshallarna hoppade på trenden med afternoon tea dance. Varför ska man begränsa sig till dans enbart på kvällen?

Det var populärt med pardans fram till början av 60-talet. Idag finns det några få ställen i Storbritannien som ordnar afternoon tea dance och enbart vid vissa tillfällen. Men vi som har varit med tycker att det är fantastiskt och vill föra över det till Sverige.

Varmt välkomna önskar En liten smula på landet

Garry & Lillian, Ola & Therese

Sundsta Dansklubb

Paintball & Event i Roslagen – bara 45 min från Stockholm!

Paintball i Roslagens skogar är med sin närhet till både Stockholm, Uppsala och Norrtälje.

En upplevelse vi kan rekommendera för både företag och privata sällskap.

Svensexa, möhippa, kickoff eller en spontan aktivitet med vänner
–här finns möjlighet till ett spännande paintballevenemang för alla.

Vill du boka ett eget spel? Ring oss för mer info & datum.

PRISTLISTA 2023

Paintballspel, inkl markör, 180 boll, mask & overall 525 .-

Spelmed egen utrustning 200.– all boll köps här!

1 påse 250.-

Granater 195.- st

Extratid +1000.-/timme


Sätt färg på tillvaron &kom och spela hos oss.

För frågor & bokning kontakta oss!

Sundstav. 115, Norrtälje • 0175-910 54
sundstasateri.gastrogate.com restaurang@sundsta.se

Vi har flera aktiviteter att tillgå hos oss, läs mer här

Välkommen att ta din jägarexamen i intensivkursformat på Sundsta Säteri!

Under tre långa och intensiva dagar från tidig morgon till sen kväll så lär vi ut teori, säker vapenhantering och skytte samt genomför samtliga prov. Därtill så talar vi om kötthantering och tillagning, oftast visar vi dig även praktiskt hur man tar ur samt flår ett vilt. Vi kikar på biotoper, vildsvin och hjortar under kursen eftersom miljön här minst sagt är jaktlig.

Skytte på Sundsta Säteri 50 minuter från Stockholm! Upplev känslan av att i rörelse träffa en lerduva. Fånga upp den i luften – svinga igenom med hagelbössan och tryck av! Lerduvor från höger och vänster – höga ( upp till 35 meter) – frångående. Det finns vapen för höger och vänsterskyttar – kolvar som går att ställa om så att dem passar Dig till ditt skytte! (Hörselskydd finns att låna)

Folkrace är en av våra populäraste upplevelser på Sundsta Säteri nära Stockholm i Norrtälje. Här kan du/ni uppleva fartens tjusning i en folkracebil och få en rejäl adrenalinkick! Utmana kollegor och vänner på en riktig folkracetävling – perfekt aktivitet/upplevelse för kompisgäng och svensexor/möhippor.

Öppettider

 
 
Ring gärna för bordsbokning & information! 0175-91054